Salvation Army — Missoula Corps Community Center

For the Salvation Army’s new home, tight deadlines, budget-consciousness, and sensitive zoning requirements were all concerns, but quality design was never compromised in the 11,400 sq. ft. space, which included worship space, a fellowship hall, a commercial kitchen, classrooms, offices, and a social services wing consisting of social work offices, laundry, and shower amenities for the local transient population.

Phase two of the program will include a gym with locker rooms, concessions, additional office space, and a game room. The $3 million project, which achieves humble, understated warmth, public access, northwestern character, and security, was built upon the concept of hands reaching out and coming together – to help those in need, to worship, and to open themselves up to the community. This notion is heavily reflected in the building’s architectural design.

This project won a Citation Award from AIA Montana, and was featured in their “Montana Architect” magazine.